...

Dorpen Val Gardena

Ortisei, St. Cristina en Wolkenstein

Ortisei, St. Cristina en Wolkenstein zijn drie pittoreske dorpjes gelegen in de prachtige vallei van Val Gardena, in het noorden van Italië. Elk van deze dorpen heeft zijn eigen unieke charme en sfeer, terwijl ze allemaal omringd worden door de majestueuze Dolomieten, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Meer informatie over de dorpen

Ortisei is het grootste dorp van de drie en staat bekend om zijn prachtige houtsnijkunst en lokale ambachten. Het dorp heeft een gezellige sfeer met smalle straatjes en historische gebouwen. Ortisei is ook de ideale uitvalsbasis voor skiërs, dankzij de toegang tot het skigebied Val Gardena.

St. Cristina is een klein dorpje dat vooral bekend staat om zijn pittoreske kerk en de nabijgelegen skipistes. Het dorp heeft een authentieke uitstraling met traditionele houten huizen en een charmante sfeer. St. Cristina is ook een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers in de zomer, met tal van routes die vertrekken vanuit het dorp.

Wolkenstein, ook bekend als Selva, is het een zeer levendige dorp in Val Gardena, met tal van restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Wolkenstein biedt de beste toegang tot de beroemde Sella Ronda skitocht en is ook een populaire bestemming voor wandelaars, met een prachtige omgeving en een overvloed aan wandelpaden.

Elk van deze drie dorpen biedt een breed scala aan accommodaties, van gezellige familiepensions tot luxe hotels en vakantiehuizen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning of avontuur, Ortisei, St. Cristina en Wolkenstein bieden alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie in Val Gardena.

Scroll naar boven
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.