...

Evenementen in Val Gardena

Evenementen in Val Gardena

Val Gardena is een prachtige regio in de Dolomieten en biedt het hele jaar door een rijk aanbod aan culturele, sportieve en sociale evenementen. Of u nu houdt van traditionele festivals, concerten, sportwedstrijden of culinaire evenementen, er is voor ieder wat wils in Val Gardena. In de zomer kun je bijvoorbeeld genieten van sportieve evenementen zoals de “Hero Südtirol Dolomites”, een mountainbikerace die jaarlijks duizenden deelnemers van over de hele wereld trekt. Of u kunt deelnemen aan “Sellaronda Bike Day”, een van de grootste fiets- en wielerevenementen van Europa, waarbij je de beroemde Sella Ronda kunt afleggen op de fiets.

Sellaronda Bike Day

De Sellaronda Bike Day is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in Val Gardena en de omliggende Dolomieten. Tijdens deze dag wordt een deel van de beroemde Sella Ronda-pas afgesloten voor auto’s en opengesteld voor fietsers. Het evenement is bedoeld voor fietsliefhebbers van alle niveaus en biedt de kans om de prachtige landschappen van Val Gardena en de Dolomieten te ontdekken op de fiets. De route is 55 km lang en gaat over vier verschillende bergpassen: de Gardena, Campolongo, Pordoi en Sella. Onderweg kunt je genieten van adembenemende uitzichten op de omliggende bergen en valleien.

De Sellaronda Bike Day vindt meestal plaats in juni en duurt de hele dag. De route is niet competitief en er zijn geen tijdsbeperkingen, dus je kunt op uw eigen tempo rijden en genieten van de omgeving. Het evenement is geschikt voor zowel individuele fietsers als groepen.

hero-sudtirol

Hero Südtirol Dolomites

De Hero Südtirol Dolomites is een van de meest uitdagende mountainbikeraces ter wereld, die jaarlijks in Val Gardena wordt gehouden. De race bestaat uit verschillende afstanden en hoogteverschillen en gaat over de steile bergpassen en singletracks van de Dolomieten. Het evenement trekt duizenden deelnemers van over de hele wereld en is een van de hoogtepunten van het zomerseizoen in Val Gardena.

Val Gardena Folclore Festival

Als je een liefhebber bent van traditionele jurken en kleding en van de gebruiken van Val Gardena, moet je de eerste zondag van augustus vrijhouden voor een dagtocht naar het Dolomietengebied Val Gardena. De ‘Gröden in Tracht’ vindt elk jaar bij toerbeurt plaats in een van de drie valleidorpen. De plaatselijke bevolking gaat dan gekleed in de traditionele kledij van Val Gardena en brengt de essentie van de regio tot leven.

Het levend houden van tradities is een kernvoorwaarde om ervoor te zorgen dat men zich identificeert met zijn prachtige vaderland. De traditionele kleding in Val Gardena maakt geen deel uit van de dagelijkse garderobe, maar wordt alleen aangetrokken bij speciale gelegenheden en feesten. Dat betekent niet dat de inwoners niet trots zijn op het mooiste en beroemdste kostuum van de streek. En dus laten ze de gelegenheid niet voorbijgaan om hun talloze gasten eens per jaar hun traditionele klederdracht te tonen in een heel bijzondere feestelijke optocht. Veel toeristen maken speciaal voor deze bijzondere gelegenheid de reis.

De feestelijke optocht maakt deel uit van een gigantisch feest. Lokale bands betreden het podium en brengen zowel traditionele melodieën als modernere stukken uit de regio ten gehore. Het optreden gaat gepaard met volksdansen die je verstomd zullen doen staan. Het hoogtepunt van het feest is de optocht die de gasten van heinde en verre betovert. Tijdens de viering wordt ook uitstekend gegeten. De verenigingen van het dorp waar de processie plaatsvindt, zorgen voor de levering van regionale gerechten en dranken die in verschillende kraampjes worden verkocht.

Handige links
Scroll naar boven
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.