...

Activiteiten in Val Gardena

Actieve vakantie in Val Gardena

Val Gardena biedt een verscheidenheid aan activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden en interesses, of je nu op zoek bent naar ontspanning of avontuur. Van wandelen en fietsen tot klimmen en paragliden, er is voor ieder wat wils. In de zomer kun je genieten van prachtige berglandschappen tijdens wandelingen en fietstochten, of adrenaline opwekkende activiteiten uitproberen zoals raften en bungeejumpen. Val Gardena is de perfecte bestemming voor een actieve en avontuurlijke vakantie in de bergen.

Aantal inwoners
Afstand vanaf Utrecht
Hoogte dorp
Km wandelpaden
Km fietspaden

2738 inwoners
1002 km
1563 m
600 km
500 km

Familytime_3©DOLOMITESValGardena

Wandelen in Val Gardena

Val Gardena is een fantastische bestemming voor wandelliefhebbers. De prachtige bergketens, het groene landschap en de heldere lucht maken het een perfecte plek om te wandelen en de natuur te ontdekken. Er zijn talloze wandelpaden in de vallei die geschikt zijn voor verschillende niveaus en leeftijden.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling door de bossen of een uitdagende bergtocht met adembenemende uitzichten, er is voor elk wat wils. Er zijn ook verschillende georganiseerde wandeltochten, waaronder themawandelingen, waarbij je meer te weten komt over de lokale flora en fauna. In de zomer zijn de temperaturen aangenaam en kun je genieten van de natuurlijke schoonheid van de vallei, terwijl in de herfst de bossen prachtig verkleuren en je kunt genieten van de geur van verse alpenlucht. Vergeet niet om geschikte wandelschoenen te dragen en voldoende water en snacks mee te nemen voor onderweg.

De mooiste wandelroutes in Val Gardena

Fietsen in Val Gardena

Val Gardena biedt ook tal van mogelijkheden voor fietsliefhebbers. In de zomer kun je hier prachtige fietstochten maken door de bergen en genieten van het adembenemende uitzicht op de Dolomieten. Het gebied heeft zowel voor de beginnende als de ervaren fietser veel te bieden.

Er zijn diverse mountainbike routes die door de vallei en de bergen lopen. Zo kun je bijvoorbeeld de beroemde Sella Ronda Mountainbike tour doen, waarbij je 58 kilometer aflegt en 4.000 hoogtemeters overwint. Maar ook als je liever rustige fietstochten maakt, zijn er genoeg mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld fietsen over de oude spoorlijn van de Val Gardena, die is omgebouwd tot fietspad. Als je geen eigen fiets hebt, kun je deze huren bij één van de vele fietsverhuurbedrijven in de omgeving. Ook zijn er mogelijkheden om begeleide fietstochten te maken met een gids. Zo kun je optimaal genieten van de prachtige omgeving en ben je verzekerd van de mooiste routes.

Val Gardena for kids_2©DOLOMITESValGardena

Georganiseerde activiteiten

Dit weekprogramma is ontworpen om je een overzicht te geven van wat je kunt vinden in het prachtige Val Gardena gebied. Wij stellen graag een individueel programma voor je samen om je een perfecte vakantie te bezorgen. Naast wandelen en fietsen omvatten de belevenissen ook milieu-educatieve activiteiten, die de kennis van de Ladinische cultuur en gebruiken verbreden. Het programma is speciaal gericht op gezinnen en kinderen.
Dit alles altijd in maximale veiligheid, in het gezelschap van hooggekwalificeerde en gecertificeerde lokale wandel- en mountainbikegidsen, voor een geavanceerde wandelervaring die een complete belevenis wordt en een stimulans om het bewustzijn van het belang en de waarde van het contact met de natuur te verdiepen.

En niet te vergeten de pure opwinding tijdens de zomer voor kinderen tussen 6 en 12 jaar met het dagelijkse animatieprogramma “Val Gardena Kids Active”. Door deel te nemen aan het “Junior Active Outdoor Camp” kunnen ook tieners tussen 13 en 18 jaar genieten van avontuurlijke ervaringen die hen bijblijven.

Zomeraccommodaties Val Gardena

Halfpension | Sunweb

Hotel Sureghes

Dorp: Ortisei
8 dagen o.b.v. 3 personen
Afstand tot centrum: 0 meter
Afstand tot berglift: 50 meter

€ 620

alpenhotel rainell

Halfpension | TUI

Alpenhotel Rainell

Dorp: Ortisei
8 dagen o.b.v. 2 personen
Afstand tot centrum: 300 meter
Afstand tot berglift: 200 meter

€ 821

Halfpension | TUI

Hotel Rodes

Dorp: Ortisei
8 dagen o.b.v. 2 personen
Afstand tot centrum: 700 meter
Afstand tot skilift: 500 meter

€ 687

Handige links
Scroll naar boven
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.