...

Bezienswaardigheden Val Gardena

Bezienswaardigheden in Val Gardena

Val Gardena is een prachtige vallei gelegen in de Italiaanse Dolomieten, en biedt niet alleen spectaculaire wintersportmogelijkheden, maar ook een adembenemende natuur en culturele bezienswaardigheden die het hele jaar door te bewonderen zijn. Hieronder vind je vijf van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden in Val Gardena die je absoluut niet mag missen. Of je nu een natuurliefhebber, geschiedenisliefhebber of kunstliefhebber bent, Val Gardena heeft voor elk wat wils.

Ortisei

Het pittoreske dorp Ortisei, omringd door groene weiden en met uitzicht op de omliggende bergen, biedt gezellige straatjes om te wandelen en traditionele architectuur om te bewonderen.

Seceda berg

De iconische Seceda-berg is een must-see. Neem de kabelbaan omhoog en bewonder het adembenemende panoramische uitzicht op de Dolomieten.

Kerken in de omgeving

De kerken in Val Gardena zijn zeker een bezoek waard, waaronder de Parochiekerk van Sint Jacobus in Ortisei en de Heilig Kruiskerk in Santa Cristina, beide met prachtige fresco's en schilderijen.

Museum Gherdeina

Het Museum Gherdeina, gevestigd in een oud klooster in St. Ulrich, biedt een fascinerende kijk op de lokale geschiedenis en cultuur, met exposities van houtsnijwerk en traditionele kleding.

De Prösels Castle

De Prösels Castle in de buurt van Tires is een indrukwekkend voorbeeld van middeleeuwse architectuur en biedt prachtige uitzichten over de vallei.
Handige links
Scroll naar boven
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.